Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Vergoede zorg bij Human Concern

Vergoede zorg bij Human Concern

MELDING: Omzetplafond Zilveren Kruis/Achmea bereikt!

Zoals je onder Behandelingen/vergoede zorg bij Human Concern kunt lezen, heeft Human Concern een contract met een omzetplafond met Zilveren Kruis/Achmea afgesloten. Dit omzetplafond is bereikt. Human Concern heeft Zilveren Kruis in de maand mei hierover geïnformeerd maar Zilveren Kruis wil het omzetplafond (op dit moment) niet verhogen. Dit betreuren wij zeer!
Cliënten die zich hebben aangemeld of zijn doorverwezen, adviseren wij zo spoedig mogelijk contact op te nemen met de afdeling zorgbemiddeling van Zilveren Kruis.

Graag verzoeken wij jou ook contact op te nemen met onze afdeling intake/planning.

Jouke Hoeksma
Zakelijk directeur


Zorg voor een geschikte zorgpolis die je zorgkosten vergoedt

Voor iedereen is het belangrijk om een zorgpolis te kiezen die de kosten voor de zorg die je nodig hebt volledig
vergoedt. Als je een eetstoornis hebt en hiervoor in behandeling wilt, is ook de keuze voor een goede zorgpolis van groot belang. Vanwege de intensiteit en de duur is een behandeling in de gespecialiseerde GGZ kostbaar.


Gecontracteerde zorg
Stichting Human Concern heeft voor het jaar 2017 een contract afgesloten met de verzekeraars Zilveren Kruis en CZ. Ben je
verzekerd bij één van de zorgverzekeraars die hieronder vallen (zie afbeelding), dan worden de behandelkosten volledig vergoed. Binnen de contracten met Zilveren Kruis en CZ is er sprake van een 'omzetplafond'. Een omzetplafond is een maximum budget die een zorgaanbieder (in dit geval Human Concern) toegewezen krijgt door de zorgverzekeraar om te besteden in een kalenderjaar. Dit betekent dat er een beperking is in het aantal cliënten die Human Concern een behandeling kan bieden aan verzekerden van een
bepaalde zorgverzekeraar.Niet-gecontracteerde zorg
Voor een volledige vergoeding bij een zorgaanbieder van jouw keuze, adviseren wij je een restitutiepolis af te sluiten.
Hiervoor betaal je iets meer maandpremie, gemiddeld 4 á 10 euro per maand. Dit verschil in premie weegt echter niet op tegen de eigen bijdrage van soms duizenden euro’s per jaar voor een (intensieve) behandeling bij een niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ-instelling. Human Concern hanteert een jaarlijkse zelfstandige bijdrage van €2.500,-. Indien je een restitutiepolis hebt afgesloten, hoef je deze jaarlijkse zelfstandige bijdrage niet te betalen.


Kort-klinisch boost-behandeling Be-LeeF!
Als je wordt geïndiceerd voor de klinische boost-behandeling Be-LeeF! dan dient je verzekeraar hier vooraf toestemming voor te geven. Omdat de behandeling (deels) in Portugal plaatsvindt, vergoedt de zorgverzekeraar niet alle kosten. Voorbeelden hiervan zijn vliegkosten, vervoerskosten ter plaatse en de door Human Concern georganiseerde (weekend)activiteiten die niet gedeclareerd mogen worden via de
Zorgverzekeringswet. De vaste aanvullende bijdrage voor Be-LeeF! bedraagt € 2.500,-. Deze aanvullende bijdrage staat los van de jaarlijkse zelfstandige bijdrage en krijg je niet retour aan het einde van de behandeling.


Meer informatie:

Mocht je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben of heb je hulp nodig bij het maken van een keuze, neem dan gerust contact op. Je kunt bellen naar 020 – 610 6224 of mailen naar info@humanconcern.nl.

- Veelgestelde vragen en antwoorden over een behandeling, behandelkosten en vergoede zorg
- Behandelaanbod Human Concern
- Behandeltrajecten

Direct aanmelden voor een behandeling

Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Groningen

  ntb ntb
  ntb ntb
T ntb
F ntb
E info@humanconcern.nl