Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven
Human Concern Blog
< Terug naar overzicht

Blog: Brief van mijn lijf

Blog: Brief aan mijn lijf 15 jun 2016
Lieve Laura,

Dank voor je eerlijke brief aan mij. Laat ik ook beginnen met eerlijk tegen je te zijn.

Ja, ik heb last gehad van jouw eetbuien en de gevolgen daarvan. Ik ben vaak moe, heb weinig energie, een slechte conditie en soms best wel pijn. Het is niet fijn als er niet goed voor me gezorgd wordt. Ik word daar niet beter van. Je bent vaak boos op mij of bang voor mij. Om de vormen die ik aanneem. Dat snap ik wel, ik vind het ook niet prettig. Ik kon niet anders voor je doen dan dat opgeslagen vet voor je dragen. Zie het maar als opgespaarde angst, verdriet, pijn en boosheid. Ik ben het zo goed en kwaad als ik kon blijven doen, blijven functioneren. Maar hoe goed ik het ook doe, toch hou je niet van mij.

Maar gelukkig begrijp je zelf inmiddels heel goed waarom je het nodig had om te eten en ben je nu al langere tijd stabiel. Daar ben ik trots op!!

Lieve Laura, zal het ooit goed genoeg zijn? Of ik nou veel of weinig vet bij me draag..?? Natuurlijk is dit geen gezonde situatie, maar ik merk hoe hard je je best doet en hoeveel beter het al gaat. Ik krijg veel voedzamer voedsel naar binnen op zeer regelmatige tijden. Het lukt me weer om je aan te geven of we trek hebben of niet, wanneer het genoeg is en wanneer het tijd is voor een tussendoortje. Je stopt meestal redelijk op tijd als je mij wat lekkers geeft en dit gebeurt ook niet meer zo vaak. Ik merk dat je veel meer geniet van lekker eten. Door het ritme dat je aanhoudt raken we weer op elkaar ingespeeld en aan elkaar gewend.

Die samenwerking bevalt me wel. Het is een stap in de goede richting. Een hele grote stap zelfs. En dan gaat dit alleen nog maar over het eten. Bewegen doe je ook veel meer en daar word ik blij van. Je danst, je fietst, je zwemt. En je rust ook redelijk voldoende. Je gaat op tijd naar bed.

Die sauna moet je echt vaker doen, als het kan. Echt ontspannen, dat vind ik natuurlijk heerlijk. Ik ben zo blij dat je dat soort dingen wel altijd bent blijven doen! En dat dansen ook…ik merk hoe je daar van geniet, hoe blij je ervan wordt. Dat helpt en dat is het belangrijkste. Ik zou willen dat je je niet zou schamen voor mij als je danst, maar trots op me zou zijn. Ik ben er nu eenmaal.. Ik ben geworden wie ik ben met een reden.

Ja, ik wil graag met je samenwerken aan een gezondere toekomst. Samen zijn we ook aan het nadenken hoe. Er zit al een tijdje een gedachte in je hoofd waarvan ik merk dat die je helpt; de gedachte dat je je lijf, mij dus, graag wil voeden. Wil geven wat ik nodig heb om goed te functioneren. Dus geen enge crash diëten, sapvasten en andere onzin, gewoon goed eten. Vezels, koolhydraten, vitaminen en mineralen. En af en toe mag je jezelf best verwennen met iets lekkers, zonder schuldgevoel. Daar wordt ieder mens blij van.

Heel veel meer heb ik eigenlijk niet toe te voegen. Lieve Laura, we horen bij elkaar. We moeten het met elkaar doen! Samenwerken is veel gemakkelijker als je elkaar neemt zoals je bent, zonder oordeel. Hoe moeilijk dat ook is. We weten allebei dat we gezonder willen zijn en worden en daar werken we aan. Wat ik daarvoor nodig heb, is dat je mij omarmt zoals ik ben en samen met mij op weg gaat. Stop met tegen mij vechten en met mij straffen en ga zo door als je bezig bent, dan komen we er wel. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst, omdat je al zulke mooie stappen zet. Nu jij nog…

Liefs

Jouw lijf.

Doe iets goeds voor je lijf, zodat je ziel blij is erin te wonen.Reacties

Deel je ervaringen en lees die van anderen

Deel deze pagina

Ja, ik ontvang ook graag de nieuwsbrief.

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Nijmegen (opening vierde kwartaal 2019)

  Sint Annastraat 125-127
  6524EM Nijmegen
T 020 – 610 6224
F ntb
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Tilburg

  Berglandweg 32
  5022JB Tilburg
T 013-2053005
F 084-8362759
E info@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl