Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven
Human Concern Blog
< Terug naar overzicht

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start 10 mrt 2016


‘We gaan met elkaar op reis met bestemming onbekend.’

Het is zaterdagmiddag 27 februari 2016. Daar zitten we dan met zijn allen. In een mooie, lichte ruimte aan de Baden Powellweg in Amsterdam. Uit diverse windstreken van Nederland deze kant opgekomen. We kennen elkaar niet.

Nou ja, dat is ook niet helemaal waar. Een aantal kennen elkaar wel. Van Be-LeeF! in Portugal, van de wandelgangen op de diverse HC-locaties, van het forum Ikookvanmij.nl of door een ontmoeting tijdens de NAE-dag en/of EBZ-dag op 27 en 28 november 2015. Voldoende om over te praten, dus voordat we het weten, wordt er lustig op los gekletst én gelachen.

De reden van ons samenzijn? Allemaal hebben we gehoor gegeven aan de HC-oproep onder de naam ‘Podium HC’ (Hoog Creatief). In ons een gezamenlijke behoefte om iets te doen met ons creatieve talent, even los van het gegeven of we dit zelf ook zo durven zien of te noemen. Spannend!

Want: ‘wie ben ik om te zeggen dat ik ergens goed in ben, ik kan helemaal niet…, wat ik doe is toch niet bijzonder genoeg, etc’. Petje af voor iedereen die hier toch aan voorbij is gegaan en de stap heeft durven zetten om bij deze bijeenkomst te zijn. En natuurlijk ook voor iedereen die zich hiervoor heeft aangemeld, maar vandaag niet kon komen.

Bestemming onbekend
De ontmoeting op deze mooie zaterdag in februari stond al met al in het teken van elkaar leren kennen, het delen van onzekerheden, brainstormen, het aangeven van wensen en behoeften, inspireren en het uitwisselen van ideeën. Jeetje, dat is toch best veel in drie uurtjes tijd, gaaf! Het was bovendien een samenzijn zonder verwachtingen, zonder opgelegd doel en zonder duidelijke richting en werkwijze. Dit vertelt Eva ook: “Ik heb deze middag ervaren als een inspirerende en open bijeenkomst waar geen enkele eis aan was verbonden. Vanuit een ruime geest denken en zonder vastomlijnde kaders werken. Mooi!”. We kunnen dan ook wel zeggen ‘we gaan met elkaar op reis met bestemming onbekend.’ Ook de reisduur weten we niet. Heel mooi om te zien dat dit mogelijk is, wetende dat voor velen controle en duidelijkheid wel een ‘dingetje’ is ;-).

‘Mijn focus is verlegd’
Zo na afloop kijken we terug op een waardevolle middag vol leermomenten, openheid, het tonen van een stukje binnenkant en het zetten van een aantal stapjes buiten de velen wel bekende ‘veilige’ comfortzone. En dat allemaal zonder therapeutische inslag. Uit het hoofd, naar het hart! Hoe fijn en bijzonder is dat!? Want maar al te vaak zitten we vanwege de eetstoornis vast in ons hoofd.

Sanne: “Ik leerde dat kunst maken /creatief bezig zijn mag en dat ik hier blij van word. Afgelopen week is mijn focus zelfs verlegd van mijn eetstoornis naar het bezig zijn met interessante(re) dingen.”

Naar buiten treden
Ondertussen zijn we een week verder. Het brainstormen is die zaterdag gestart, maar is zeker nog niet opgehouden. De aangemaakte besloten Facebookgroep wordt namelijk volop gebruikt. Echt waar, wat een creativiteit zit er in velen. Bij een ieder op geheel eigen wijze. Creaties worden gedeeld. Regelmatig zeer persoonlijk. Dus daarmee echt ‘Inside Out’, wat van binnen leeft naar buiten brengen. Ondertussen wordt er ook al druk gebrainstormd over een nieuwe naam voor dit mooie initiatief. Verder worden er filmpjes, uitspraken, foto’s en andere ideeën uitgewisseld. Erg inspirerend. Laten we elkaar wakker houden, aanzetten, stimuleren en uitnodigen om in het licht te gaan staan, naar buiten te treden. Want het is echt zo zonde wanneer al het moois in een ieder van ons verborgen blijft.

Over een tijdje ontmoeten we elkaar weer. Het wanneer, waar en wat is nog onbekend. Maar is dat ook niet eens leuk? In vrijheid creëren, in verbinding met elkaar, gewoon omdat het kan.

Ga je mee op reis?
Zou jij je (alsnog) willen aansluiten bij dit initiatief of heb je daarover nog vragen, stuur dan even een mailtje naar Susan: PodiumHC@humanconcern.nl. Zij heeft de coördinatie en begeleiding op zich genomen. Je kunt vervolgens ook toegevoegd worden aan de besloten Facebookgroep wanneer je dat ook leuk lijkt.

Yvette & Marjolein

Foto's Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Podium HC (Hoog Creatief) succesvol van start

Reacties

Deel je ervaringen en lees die van anderen

Deel deze pagina

Ja, ik ontvang ook graag de nieuwsbrief.

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Nijmegen

  Sint Annastraat 125-127
  6524EM Nijmegen
T 024 – 203 4042
F ntb
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Tilburg

  Berglandweg 32
  5022JB Tilburg
T 013-205 3005
F 084-8362759
E info@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl