Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Interessante links

Startpagina's

www.eetstoornissen.pagina.nl
Deze eetstoornissen pagina is een onderdeel van startpagina.nl. Op deze site zijn links naar hulpverlenende instanties te vinden, maar ook overige informatie over eetstoornissen.

www.eetstoornis.startkabel.nl
Deze eetstoornis pagina is een onderdeel van startkabel.nl en geeft uitgebreide informatie over hulpverlening en overige onderwerpen aangaande eetstoornissen.

www.eetstoornis.startbewijs.nl
Deze eetstoornis pagina is een onderdeel van startbewijs.nl en geeft uitgebreide informatie over hulpverlening en overige onderwerpen aangaande eetstoornissen.

www.somethingfishy.org
Een Amerikaanse, zeer uitgebreide en interessante site over eetstoornissen.
Lotgenoten- en patiëntenverenigingen

www.weet.info/
Weet, vereniging rond eetstoornissen is dé landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. Weet is een community die mensen samenbrengt en zorgt dat mensen met een eetstoornis zelf invulling geven aan een fijn leven.


www.anbn.be
Patiëntenvereniging in België en geeft voorlichting over het ontstaan, verloop en behandelmogelijkheden van anorexia, boulimia en BED aan voornamelijk patiënten en hun familieleden.

www.ikookvanmij.nl
Het forum Ikookvanmij.nl is een initiatief van Stichting Human Concern en zet zich in voor het bespreekbaar maken van wat er écht leeft bij het hebben en/of herstellen van een eetstoornis. Het belangrijkste doel van de online ontmoetingsplek ikookvanmij.nl is het bieden van een veilig en serieus platform waar mensen elkaar kunnen vinden en kunnen praten over wat hen bezighoudt in relatie tot hun eigen of andermans eetstoornis.

www.proud2bme.nl
Als tegenhanger voor pro ana sites. Veel informatie over allerlei zaken, niet alleen eten en eetstoornissen, maar ook mode, beauty, leesvoer, weetjes etc. In bijzonder gericht op jongeren en meiden. Met ook een interactief gedeelte waar lotgenoten contact met elkaar kunnen zoeken.

www.emetofobie.nl
Minstens 115.000 Nederlanders en Belgen kampen met een extreme angst voor overgeven en misselijkheid. De fobie voor overgeven – ook wel emetofobie genoemd – is de zevende meest voorkomende fobie ter wereld. Stichting Emetofobie wil de vicieuze cirkel van onbekendheid en schaamte doorbreken. Zij zet zich in voor de belangen van mensen met Emetofobie in Nederland en Belgie.Eetstoornissen algemeen

www.eetstoornis.info
Het Kenniscentrum Eetstoornissen is een initiatief van de Robert-Fleury stichting, één van de eetstoornisklinieken in Nederland. Een uitgebreide site waar veel informatie te vinden is voor cliënten, hun omgeving en professionals.

www.trimbos.nl
Het Trimbos instituut is het landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg. Ook over het onderwerp eetstoornissen is hier veel te vinden.

www.eetstoornissen.be
Eetstoornissen.be is een site met achtergrond informatie over preventie en behandelingen op het gebied van eetstoornissen in België.

www.eetexpert.be
Eetexpert.be is een nieuwe site die zichzelf voorstelt als kenniscentrum voor gewichtsproblematiek en eetstoornissen in België. Hij is nog volop in ontwikkeling, maar voorspelt een interessante informatieve site te gaan worden.


Overgewicht en Obesitas

www.dikke-mensen.nl
De site van de Nederlandse Obesitas vereniging.

www.naso-obesitas.nl
De site van de Nederlandse Associatie voor de Studie van Obesitas.

www.dieetinzicht.nl
Dieetinzicht.nl is primair bedoeld voor patiënten en professionele hulpverleners op het gebied van voeding. Daarnaast is de website ook geschikt voor 'gezonde mensen' die hun voedingspatroon willen beoordelen en/of verbeteren. Het is een gratis en gebruikersvriendelijke website die in samenwerking met artsen en diëtisten tot stand is gekomen.


Andere eetproblemen

www.emetofobie.nl
Site met informatie of 'angst voor braken'

www.orthorexia.com
Site met informatie over 'obsessief gezond eten'

www.voedselallergie.nl
De Stichting VoedselAllergie is een patiëntenorganisatie voor mensen met een voedselallergie en een voedselintolerantie.

www.voedselweigering.nl

Site over chronische voedselweigering bij voornamelijk kinderen.


Voeding en advies

www.voedingscentrum.nl
Het Voedingscentrum is de autoriteit die consumenten wetenschappelijk onderbouwde en onafhankelijke informatie biedt over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.

www.dieetinzicht.nl
Dieetinzicht.nl is primair bedoeld voor patiënten en professionele hulpverleners op het gebied van voeding. Daarnaast is de website ook geschikt voor 'gezonde mensen' die hun voedingspatroon willen beoordelen en/of verbeteren. Het is een gratis en gebruikersvriendelijke website die in samenwerking met artsen en diëtisten tot stand is gekomen.

http://www.dcn.nu/
Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) is een netwerk van vrijgevestigde diëtisten.

www.gewichtsconsulenten.nl
Dit is de site van de Nederlandse vereniging van Gewichtsconsulenten.


www.dietistencoorperatie.nl
Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) is een netwerk van vrijgevestigde diëtisten. De organisatie is voortgekomen uit de Vereniging van Zelfstandig gevestigde en Freelance werkende Diëtisten (VZFD).


Kinderen en jongeren

www.nee-eten.nl
Dit is de site van de Vereniging voor Ouders van Kinderen met Chronische Voedselweigering of Sondevoeding (de VOKCVS).

www.voedselweigering.nl
Site over chronische voedselweigering bij voornamelijk kinderen.

http://www.mdelfos.nl/index-n.htm
PICOWO is een site van dr. Martine F. Delfos. Op deze site staan publicaties en boeken over verschillende onderwerpen. Onder andere over eetstoornissen (aanleg of niet). Maar ook op het gebied van de kinderpsychologie.

www.gezondheid.be
Een algemene (Belgische) site waar ook informatie te vinden is over eetstoornissen. Met name bij jonge kinderen.

www.opvoedadvies.nl
Is een steunpunt voor iedereen die vragen heeft over opvoeding en problemen met en bij kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Dit steunpunt is niet alleen bedoeld voor ouders, maar voor iedereen die op wat voor manier dan ook, professioneel of privé, te maken heeft met kinderen.

www.pdd-nos.nl
Deze site bevat het Handboek PDD-nos. PDD-NOS is een ontwikkelingsstoornis. De theorie is dat binnen deze diagnose een aantal problemen passen. Een hiervan zijneetstoornissen. Zie hoofdstuk Anorexia nervosa.


Zelfhulporganisaties

http://www.ixtanoa.nl/
Ixta Noa is een laagdrempelige organisatie voor mensen die hulp zoeken. Dit kunnen mensen zijn die zelf psychisch onbalans ervaren, maar ook mensen die in hun (in)directe omgeving te maken hebben met mensen met een psychisch probleem. In dit laatste geval kun je denken aan ouders, partners en vrienden. De medewerkers en vrijwilligers zetten hun eigen ervaring in. Daarmee is de eerste stap naar hulp minder groot dan een stap naar professionele behandeling.

www.se-eindhoven.nl

Dit is de site van de Stichting Eetstoornissen Eindhoven. Een stichting die rond Eindhoven hulp biedt aan mannen/vrouwen of meisjes met een eetstoornis. Zij doen dit in de vorm van zelfhulpgroepen. Lotgenotengroepen waar deelnemers elkaar helpen en steunen om van hun eetprobleem af te komen.
GGZ algemeen

www.psychowijzer.nl
Psychowijzer Nederland

www.verslaving.pagina.nl
Is een site over allerlei verslavingen en ook over eetstoornissen.

www.slagschaduw.nl
Deze site biedt uitgebreide informatie over verschillende angststoornissen, depressie en medicatie.

www.bdd-info.nl
Zeer uitgebreide informatie over de stoornis BDD (Body Dismorphic Disorder of 'stoornis in de lichaamsbeleving'). De site heeft ook een forum en is opgericht door een ervaringsdeskundige.Gezondheid algemeen

www.zorgportaal.nl
Is een zeer uigebreide informatieve site op het gebied van de zorg.

www.gezondheid.be
Een algemene (Belgische) site waar ook informatie te vinden is over eetstoornissen. Met name bij jonge kinderen.

www.psychischegezondheid.nl
Fonds Psychische Gezondheid streeft naar een samenleving waarin mensen niet alleen lichamelijk, maar ook psychisch gezond zijn. Hiervoor is meer kennis en inzicht in psychische problemen nodig. Op deze website vindt je veel informatie over psychische ziekten.Diversen en thema's

webwinkel BETER&LEUK
Een winkel die als filosofie heeft dat cool en stylish zijn niet de wereld hoeft te kosten. Het motto is: doe BETER, ben LEUK, leef bewust! Naast artikelen die gemaakt zijn met respect voor mens, dier en milieu worden er ook artikelen verkocht waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Een deel van de opbrengst van t-shirts (ontworpen door jonge ontwerpers en gemaakt van biologisch katoen) wordt gedoneerd aan stichting Human Concern.

www.maatschappelijkwerkonline.nl
Maatschappelijk Werk Online biedt hulpverlening door middel van een 'digitaal luisterend oor'. Dit gebeurt via e-mail.

www.internethulpverlening.nl
Een site waar jongeren gratis hun vragen kunnen stellen aan een maatschappelijk werker. Daarnaast kunnen zij middels een forum onderling hun verhalen, vragen en ervaringen uitwisselen.


Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info [at] humanconcern [punt] nl

Nijmegen

  Sint Annastraat 125-127
  6524EM Nijmegen
T 024 – 203 4042
F ntb
E info [at] humanconcern [punt] nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info [at] humanconcern [punt] nl

Tilburg

  Berglandweg 32
  5022JB Tilburg
T 013-205 3005
F 084-8362759
E info [at] humanconcern [punt] nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info [at] humanconcern [punt] nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle [at] humanconcern [punt] nl