Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Annemieke Louwerse

Annemieke Louwerse

Annemieke Louwerse

Mijn naam is Annemieke Louwerse. Na de Havo ben ik HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gaan studeren. Ik wilde mensen helpen die het moeilijk hebben in deze maatschappij. Helaas moest ik deze studie onderbreken aan het einde van het derde jaar vanwege mijn eetstoornis. In de tussentijd ben ik hulp gaan zoeken en vrijwilligerswerk gaan doen in de hulpverlening. Toen ik vrijwilligerswerk deed en ondertussen aan het herstellen was van mijn eetstoornis, ontstond er bij mij een verlangen om mijn ervaringsdeskundigheid te kunnen combineren met mijn werk om op die manier een steentje bij te kunnen dragen in het herstel van mensen die worstelen met een eetstoornis.

Zelf heb ik een eetstoornis NAO gehad van mijn 20e tot 25e. Maar eigenlijk rommelde ik al met eten/ niet eten/ gewicht/ eetbuien vanaf mijn negende jaar. Ik heb tijdens mijn herstel ontdekt dat ik de eetstoornis los kon gaan laten als ik leerde van mezelf te houden. Tijdens mijn eigen zoektocht in 'hulpverleningsland' heb ik ervaren dat ik me het meest geholpen voelde door mensen die zelf een eetstoornis hadden gehad. Daarbuiten voelde ik me veelal niet begrepen. Ik voelde me eenzaam en gevangen in mijn eetstoornis. Ik ben ervan overtuigd dat de ervaringsdeskundigheid van onze Human Concern therapeuten van onschatbare waarde is voor de behandeling onze cliënten met een eetstoornis! Wij begrijpen een eetstoornis van binnenuit. Iedere eetstoornis ziet er anders uit en heeft andere symptomen doordat iedereen anders is. Maar onderliggend worstelt iedereen met een eetstoornis met hetzelfde thema: 'Mag ik er zijn'….. met alles wat mij uniek maakt?

Na mijn herstel wilde ik heel graag mijn opleiding gaan afronden en ben dat toen ook gaan doen. Na 5 jaar heb ik toen alsnog mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Vervolgens ben ik 2 jaar werkzaam geweest als woonbegeleider. Ondertussen ging ik op zoek naar mogelijkheden om iets met mijn verlangen te doen om mijn ervaringsdeskundigheid te kunnen combineren met mijn werk. Ik ben toen op zoek gegaan op internet en kwam uit bij de website van Human Concern. Hun visie en werkwijze sprak mij direct aan en sloot aan bij mijn eigen ideeën en ervaringen. Ik ben de training gaan doen bij Human Concern in 2011 en sindsdien ben ik werkzaam als HC therapeut. Tot begin 2013 werkte ik als ambulant therapeut in Zwolle. Daarna ben ik me meer gaan richten op het zorgpad Be-LeeF!. Sindsdien werk ik minimaal 3 maanden per jaar in Portugal als teamleider. In de periodes dat ik in Nederland ben, val ik in op de intakedagen in Amsterdam, train ik samen met een aantal collega's nieuwe HC therapeuten en houd ik me bezig met het selecteren en screenen van cliënten voor ons zorgpad Be-LeeF!.

In de Be-LeeF! behandeling komt de kern van de visie en behandelmethodiek van Human Concern zeer sterk naar voren. We dragen daar met de wisselende teams de kernboodschap uit van Human Concern: 'Ieder mens is uniek en waardevol en mag (er) ZIJN'. Als cliënten na 4 weken aan ons teruggeven dat ze dat hebben mogen en kunnen voelen in de Be-LeeF! maand, dan hebben we bereikt wat we beoogden!

Met het gevoel er te mogen zijn, staat of valt herstel van een eetstoornis!

Annemieke

Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Tilburg

  Berglandweg 32
  5022JB Tilburg
T 013-2053005
F
E info@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl