Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Bo Teekens

Bo Teekens


Mijn naam is Bo Teekens en ik werk als Ervaringsprofessional® bij Human Concern. Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en ik heb me gespecialiseerd in de richting van de Klinische Psychologie. Tijdens mijn studie heb ik verschillende (bij)baantjes gehad als vrijwilliger bij onder andere Human Concern en een inloophuis voor mensen met psychische stoornissen. Direct na mijn afstuderen ben ik als psycholoog gaan werken in een instelling voor het ministerie van veiligheid en justitie.

Als jong meisje was ik erg gevoelig en introvert en had ik veel behoefte aan bevestiging en goedkeuring van mensen om me heen voor de dingen die ik deed. Hierdoor stond ik niet echt stil bij wat ik nou eigenlijk zelf van dingen vond of wat ik daarbij voelde. Toen ik naar de middelbare school ging, viel voor mij een zekere basisveiligheid weg. Mijn eetstoornis, anorexia nervosa, gaf me op dat moment de ‘veiligheid’ die ik nodig had, maar het bood me ook een stuk autonomie: ‘dit is iets van mij!’. Daarnaast kwam ik rond deze leeftijd in de puberteit en veranderde mijn lichaam naar een vrouwenlichaam. Daar had ik veel moeite mee en dat mijn lichaam letterlijk kleiner en platter werd, voelde voor mij op dat moment als prettig. Zelf heb ik mijn eetstoornis ervaren als een gevecht tussen mezelf en een kwade kracht ín mezelf.

Achteraf kan ik inzien dat ik in deze periode mijn eetstoornis nodig had om een gevoel van controle te hebben op het leven en om mij sterk te voelen door iets waarvan ik zag dat ik het kon en waar ik goed in was. Ik was mezelf kwijtgeraakt door de eetstoornis en wist niet goed meer wie ik nou precies was, met mijn krachten, maar ook mijn kwetsbaarheden. Ik veroordeelde mijn gevoeligheid altijd, maar tijdens mijn herstel heb ik ervaren dat dit bij mij hoort. Het is een eigenschap die mij ‘mij’ maakt en me juist ook heel veel kan brengen. Ik ben in behandeling gegaan en heb mijn herstel vaak ervaren als een zware bergbeklimming met een rugzak vol bagage, die ik mee moest dragen. Hierin kwam ik veel onderliggende thema’s tegen: het goed willen doen, bevestiging nodig hebben en mijn onzekerheid. Het was een beklimming waarbij ik af en toe uitgleed, soms een ontzettend steil stuk moest beklimmen en waar ik af en toe even uit mocht rusten op een grote steen, waarbij ik wat bagage uit mijn rugzak haalde. Op sommige momenten kon ik op een mooie plek van het uitzicht genieten, voelde ik me vrijer en zag ik steeds meer de mooie lessen van mijn klim. Tijdens mijn klim heb ik mezelf weer opnieuw leren kennen, waarbij ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren en te vertrouwen op mijn eigen innerlijke kracht. Mijn herstel zie ik een beetje in twee fasen: eerst herstel op het gebied van eten en gewicht en daarna ben ik pas aan het ‘onderliggende’ van de eetstoornis gaan werken. Bij Human Concern gaat dit samen. Dit zie ik als een grote kracht, want op deze manier kan je echt je eetstoornis gaan begrijpen en kan het je informatie geven over wat je nodig hebt.

Na mijn herstel kreeg ik de sterke behoefte om anderen te willen ondersteunen tijdens de weg naar herstel. Tijdens mijn studie kwam ik in aanraking met Human Concern en toen ik de (behandel)visie hoorde, was ik meteen verkocht: hier wilde ik ooit gaan werken. Wat mij erg aanspreekt bij Human Concern is de combinatie van ervaringsdeskundigheid en het hebben van kennis door een relevante opleiding. Hierdoor zorgen de therapeuten voor een gevoel van 'thuiskomen'. Ik hoop dat ik jou dit gevoel ook kan geven, waardoor jij de zoektocht naar jezelf durft aan te gaan. Om samen te lachen, te huilen, te ontdekken, te dansen, te voelen en te leven. Ik ben warm, liefdevol en gevoelig en wil graag naast je gaan staan, zodat we samen kunnen gaan ontdekken wat jouw krachten en kwetsbaarheden zijn, om deze te leren accepteren én waarderen.

Bo

Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Tilburg

  Berglandweg 32
  5022JB Tilburg
T 013-2053005
F 084-8362759
E info@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl