Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Hanneke de Vries-Mulder

Hanneke de Vries-Mulder

Hanneke de Vries-Mulder

Mijn naam is Hanneke Mulder en ik werk als Ervaringsprofessional® bij Human Concern. Na de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en de studie psychologie werkte ik een aantal jaar in de jeugdzorg en de GGZ. Van daaruit rolde ik het hoger onderwijs in om les te geven. Ik stortte me vol enthousiasme op mijn nieuwe baan. Ik wilde mijn werk goed doen, voelde me sterk verantwoordelijk en zat vrijwel iedere avond tot middernacht achter mijn laptop om lessen voor te bereiden (het kon immers altijd beter..). Op wilskracht hield ik me staande, maar fysiek was ik de grens al lang over. Ik kon niet meer.

Terugkijkend waren de thema's (o.a. rondom identiteit) onderliggend aan deze burnout-klachten ook in mijn puberteit en adolescentie al aanwezig. Het uitte zich eerst door dwang en later door een eetstoornis. Jarenlang leefde ik als het ware in twee werelden: naar buiten toe was ik de vrolijke en schijnbaar zorgeloze Hanneke die voor iedereen klaar stond. Ik werkte, ik ging naar feestjes, ik volgde opleidingen, maar ondertussen beheerste het (niet) eten steeds meer mijn leven. Piekeren, vasten, eetbuien, spugen en veel sporten. In mijn ogen faalde ik keer op keer; de schaamte, de wanhoop, de eenzaamheid, ik raakte steeds verder verstrikt in mijn eigen regels en rituelen. Te midden van dit alles ontmoette ik mijn (inmiddels) man. Hij is, naast steun die ik kreeg van familie en vrienden, een grote motivatie in mijn herstel geweest.

De stap naar de hulpverlening vond ik niet gemakkelijk ("Het valt wel mee bij mij.."). Gelukkig trof ik een aantal fijne en geduldige therapeuten waar ik mocht 'zijn', zonder iets te hoeven, een plek waar niets te gek en geen oordeel was. Langzaamaan kon de rem er af en realiseerde ik me dat ik wel degelijk heel veel voelde. Ik werd geholpen om mijn angsten, twijfels, gemis en verlangens te uiten. En vaak was het er al voordat het woorden kreeg, 'the body speaks before you do..' Ik voelde steeds meer vrijheid, niet door me af te zonderen, maar juist door te verbinden met mezelf en van daaruit met de ander. Geen gemakkelijke en soms een confronterende weg. Stap voor stap kon ik mijn kracht én kwetsbaarheid voelen en nam mijn (zelf)vertrouwen toe. Ik leerde grenzen te stellen, keuzes te maken en voor mezelf te zorgen. Ook op het gebied van eten. Inmiddels ben ik vrij van mijn eetstoornis. Ik kan weer genieten van mooie momenten (o.a. twee prachtige kinderen) en beter omgaan met moeilijke of onzekere situaties.

Naast mijn werk met studenten van de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, had ik een aantal jaar mijn eigen praktijk als therapeut en coach en schreef ik als ervaringsdeskundige mee op het forum ikookvanmij.nl. Zodoende ben ik terecht gekomen in mijn huidige functie bij Human Concern. Een fijne club mensen, een organisatie met een heldere visie waaraan ik mij graag verbind.

Door samen te praten en door oefeningen te doen waar het ervaren centraal staat, kom je (terug) in contact met je eigen wijsheid. Wijsheid in je hoofd, je hart en je lijf en hoe je daarop kunt leren vertrouwen. En nee, het valt niet mee. En.. je hoeft het niet alleen te doen. Ook jij kunt herstellen en weer in alle vrijheid je leven leiden en liefhebben. Dat gun ik je, ik ontmoet je graag!


Hanneke

Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Tilburg

  Berglandweg 32
  5022JB Tilburg
T 013-2053005
F
E info@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl