Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Maïka Grau, MSc.

Maïka Grau, MSc.

Maïka Grau Mijn naam is Maïka Grau en ik werk als Ervaringsprofessional® bij Human Concern. Ik ben als Orthopedagoog afgestudeerd. Daarna heb ik diverse banen gehad, onder anderen bij Bureau Jeugdzorg. Ook ben ik werkzaam geweest bij een GGZ-instelling in Den Haag, op de afdeling Eetstoornissen en Obesitas. In die tijd heerste bij mij al het idee om mijn ervaringsdeskundigheid in te zetten voor de behandeling van eetstoornissen. Dit leek mij een grote pre en op die manier wilde ik mij profileren ten opzichte van andere behandelaren. Tot mijn verbazing kwam ik Carmen (oprichtster van Human Concern) in die periode tegen. En zo ben ik uiteindelijk bij Human Concern komen te werken.

Vanaf mijn puberteit is mijn eetstoornis begonnen. Ik kon geen aansluiting vinden met mijn nieuwe klasgenoten en voelde mij thuis ook niet gezien. Ik ben mij in die tijd gaan storten op mijn studie en dat was het enige wat ik deed. Eten werd op een gegeven moment het enige moment om (even) niet aan mijn schoolwerk te hoeven zitten. Dit werd zo'n belangrijke afleiding dat ik het snoepen niet kon beheersen. Ik vroeg mijn omgeving om hulp, maar werd hierin niet begrepen. En eenzaam leidde ik een leven met een eetstoornis, wat bestond uit (gedachtes over) eten/niet eten en sporten. In de loop der jaren ben ik een aantal keer van eetstoornis geswitcht, van boulimia naar anorexia, naar orthorexia. Ik besefte mij dat ik hier op eigen houtje niet vanaf kon komen en ben toen naar een psycholoog en een diëtiste gegaan. Met deze psycholoog had ik niet zo'n goede klik, toch heb ik wel wat van haar geleerd. Namelijk dat ik veel van mijzelf moest en de lat hoog legde. Maar wat mij vooral heeft geholpen is dat ik mij helemaal overgaf aan de diëtiste haar eetschema. Zelf wist ik ondertussen allang niet meer wat een normaal eetgedrag was. Best snel ben ik op die manier van mijn eetstoornis afgekomen.

Echter kwam ik er jaren later achter dat mijn controle en dwangmatigheid zich niet meer in eten uitte, maar op een ander gebied. Ik plande mijn dagen helemaal vol met allerlei activiteiten en liep mijzelf hiermee nog steeds voorbij. Pas toen ik met onderliggende problematiek aan de slag ben gegaan heb ik de controle en dwangmatigheid los kunnen laten. Met volle overtuiging benadruk ik hoe belangrijk het is om bij de kern van de eetstoornis te komen, in plaats van alleen symptoombestrijding. Hiermee sta ik, met veel enthousiasme, volledig achter de visie en methodiek van Human Concern en wil ik mij graag inzetten om je te begeleiden in je ontdekkingsreis naar je ware ik en hoe deze vorm te geven.

Maïka

Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl