Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Marjolein Klumper

 

Ik ben Marjolein Klumper, 34 jaar en geniet van het leven. Nieuwsgierigheid naar de persoon achter zijn/ haar gedrag heb ik al zolang ik me kan herinneren.

Deze nieuwsgierigheid voelde ik heel sterk tijdens mijn eindstage in een jeugdgevangenis vanuit de opleiding bewegingsagogie aan het CIOS. Ik leerde sportles te geven maar zag zoveel meer dan alleen spelinzicht en sportvaardigheden. Veel interessanter vond ik de manier van bewegen en van contact maken, het houdingsbeeld, de uitdrukking op het gezicht “een spiegel waarin je kon zien wat er niet gezegd werd". Ik werd bewogen door het bewegen. In de opleiding bewegingsagogie & psychomotorische therapie was ik in mijn element. Mijn passie voor bewegen en mijn nieuwsgierigheid naar de mens kwamen samen. De afgelopen 10 jaar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan als psychomotorisch therapeut op verschillende afdelingen in de volwassenzorg en kinder- en jeugdzorg binnen de GGZ. In deze tijd heb ik ook de basisopleiding cognitieve gedragstherapie en mindfulness gevolgd.

Onzekerheid, (faal)angst en het niet weten om te gaan met al mijn emoties maakten dat ik verstrikt raakte in een eetstoornis. Ik was een hoog gevoelig meisje wat onbewust vaak emoties oppikte van de ander. Door deze gevoeligheid en een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven werd ik heel goed in mezelf aanpassen en me voegen naar de behoefte van de ander. Hierdoor verloor ik het contact met mezelf steeds meer. Ik wist niet meer om te gaan met alle emoties en in mijn puberteit werd ik daarnaast enorm onzeker. Over mijn lijf, over wie ik was en hoe ik over zou komen op anderen. In mijn eetstoornis vond ik een manier om hier houvast in te vinden. Mijn eetstoornis was mijn reddingsboei, door te vasten voelde ik controle en troost vond ik in mijn eetbuien. Doordat vasten, eetbuien en compensatiegedrag naast elkaar bestonden was er aan de buitenkant niet te zien dat ik een eetstoornis had. Soms werd er wel opgemerkt dat ik toch wel wat mager aan het worden was en soms werd er opgemerkt dat ik wat voller was geworden. Maar dat ik al jarenlang met een eetstoornis worstelde dat hield ik voor mezelf. Het waren eenzame jaren waarin ik me niet kon voorstellen hier ooit uit te kunnen komen. Het duurde lang voordat ik hulp durfde te vragen. Mijn probleem serieus nemen en hier ruimte en aandacht voor vragen vond ik heel moeilijk. Middels therapie leerde ik om te gaan met mijn emoties, kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen en inzicht in de oorzaken en functies van mijn eetstoornis. Ik kon eindelijk mijn eetstoornis stapje voor stapje, met vallen en op staan loslaten en in mijn kracht mijn leven leiden.

Inmiddels ben ik werkzaam als Ervaringsprofessional® bij Human Concern en wil ik jou graag bijstaan in de zoektocht naar je puzzelstukjes en het leggen van jouw puzzel. Ook jij kunt genezen van je eetstoornis en in je kracht het leven leven. Dat er voor iedereen met een eetstoornis een weg naar herstel is daar ben ik met mijn hele hart van overtuigd. Dat ik anderen daarbij mag ondersteunen voelt als een groot cadeau! Samen op zoek naar alle puzzelstukjes waardoor inzichtelijk wordt wat de functie en oorzaak is van de eetstoornis. Tot steun zijn in het leggen van de puzzel en daarmee alle prachtige kwaliteiten en eigenschappen herontdekken, maar ook kwetsbaarheden en minder sterke kanten accepteren en omarmen. Dat ik dit mag doen vanuit een visie waarin ik me volledig kan vinden en daarmee tevens meer betekenis kan geven aan mijn eigen eetstoornisverleden ervaar ik als bijzonder en waardevol.

Toen ik leerde mijn hoog gevoeligheid te zien en ervaren als een kracht, kon ik eindelijk zijn in al mijn kleur

Toen ik al mijn gevoelens bestaansrecht durfde te geven
kwam er naast de zon en regenboog ruimte voor donderwolken en regen

Toen ik er van mezelf in alles mocht zijn, zijn wie ik eigenlijk altijd al was
werd de wereld een grote speeltuin waarin ik van de hoogste glijbaan glij

Toen ik vanuit zelfvertrouwen en in mijn kracht de wereld om mij heen ging beleven
was de fladderaar in mij niet langer vleugellam en kon ik mijn kleurrijke vleugels openslaan en het leven gaan leven

Marjolein

Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Nijmegen (opening vierde kwartaal 2019)

  Sint Annastraat 125-127
  6524EM Nijmegen
T 020 – 610 6224
F ntb
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Tilburg

  Berglandweg 32
  5022JB Tilburg
T 013-2053005
F 084-8362759
E info@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl