Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Werken bij Human Concern

Werken bij Human Concern
De missie van Human Concern? Cliënten hulp bieden op weg naar duurzaam herstel en hiermee onszelf overbodig maken. De visie? Deze is vernieuwend, ontstaan vanuit de eetstoornis zelf en gericht op het aanpakken van achterliggende oorzaken onder leiding van Ervaringsprofessionals®. De werksfeer? Ook zeer belangrijk in dit proces: een sfeer van hoop en van samen de mouwen opstropen om de cliënt te helpen weer gezond, krachtig en levenslustig te worden.

In 2003 richtte directeur Carmen Netten Human Concern – centrum voor eetstoornissen op. Zelf leed ze vanaf haar tienertijd jarenlang
aan anorexia en boulimia. Uit haar ervaringen binnen en buiten de hulpverlening en haar overtuiging dat de behandeling van eetstoornissen beter, sneller en goedkoper kan, is Human Concern ontstaan.

Multidisciplinaire aanpak
Alle medewerkers samen vormen een enthousiast en bevlogen team onder de vlag van Human Concern, een instelling met locaties in vijf steden in Nederland en één in Portugal. Hier behandelen we vrouwen en mannen met welke eetstoornis dan ook en tijdens elke behandeling betrekken we de naastbetrokkenen. Human Concern biedt haar cliënten een multidisciplinaire aanpak: deze varieert van ambulante - en dagbehandeling tot de klinische boost-behandeling Be-LeeF! in Portugal.

Ervaringsprofessionals®
Uniek is dat Human Concern voornamelijk met Ervaringsprofessionals® werkt. Ervaringsprofessionals® combineren de inzet van vakkennis, op basis van een reguliere GGZ-opleiding, met de inzet van ervaringskennis. Dit doen zij op methodische, professionele en
doelgerichte wijze tijdens de behandeling. Door hun vakkennis te combineren met de kracht van ervaringsdeskundigheid bieden zij het beste uit twee werelden. Omdat Human Concern gespecialiseerd is in de behandeling van eetstoornissen werkt zij specifiek en voornamelijk met GGZ professionals die hersteld zijn van een eetstoornis. Maar daarnaast ook, echter in mindere mate, met professionals die geen eetstoornis hebben gehad, maar wel vergelijkbare moeilijke levenservaringen hebben doorgewerkt die zij kunnen inzetten ten behoeve van cliënten. Voor de cliënten symboliseren zij hoop en moed. Bovendien schept, volgens de cliënten, de zorgvuldig gedoseerde openheid over de eigen eetstoornis of levenservaring meteen een band, waardoor zij zich begrepen en (h)erkend voelen en de basis voor de benodigde vertrouwensband snel is gelegd.

Unieke visie
Naast het werken met Ervaringsprofessionals® is de unieke visie een ander (be)handelsmerk van Human Concern. Deze is zoals gezegd ontstaan vanuit de eetstoornis zelf. Wij geloven én ervaren dat duurzaam herstel mogelijk is als je inzicht verkrijgt in de oorzaken van de eetstoornis: welke vorm je ook hebt en hoe lang deze je leven al beheerst. Dit betekent echter niet dat we binnen de behandeling de symptomen uit het oog verliezen. Sterker nog, we vinden óók dat het normaliseren van eetgedrag en gewicht een wezenlijk onderdeel is van duurzaam herstel. Met andere woorden, oorzaak en gevolg moeten hand in hand worden aangepakt.

Nynke en Mirjam vertellen
In deze filmpjes vertellen therapeuten/Ervaringsprofessionals Nynke Weidema en Mirjam Sturkeboom wat zij waarderen in hun werk als therapeut bij Human Concern. 


Meewerken?
Werk je graag in een prettige, open en flexibele werksfeer samen met collega's die ervan houden de schouders eronder te zetten en
bovendien oog hebben voor elkaar? Wil je meebouwen aan deze veelbelovende organisatie met een betekenisvolle missie? Kijk dan bij onze vacatures.

Stages
Helaas bieden we géén zorg-stageplekken aan omdat we geen mogelijkheden hebben deze te begeleiden.

Vrijwilligerswerk
Ons forum Ikookvanmij.nl wordt versterkt door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Ben je hersteld van een eetstoornis en wil je graag iets doen voor mensen met een eetstoornis die nog niet zijn hersteld? Stuur dan je motivatie en CV naar info@humanconcern.nl onder vermelding van 'Vrijwilliger forum'.

“Verlangen naar de zee"

Wanneer je een schip wilt gaan bouwen

Breng dan geen mensen bijeen

Om timmerhout te sjouwen

Of te tekenen alleen

Voorkom dat ze taken ontvangen

Deel evenmin de plannen mee

Maar leer eerst de mensen verlangen

Naar de eindeloze zee

- Antoine de Saint-Exupéry

Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Nijmegen

  Sint Annastraat 125-127
  6524EM Nijmegen
T 024 – 203 4042
F ntb
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Tilburg

  Berglandweg 32
  5022JB Tilburg
T 013-205 3005
F 084-8362759
E info@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl