Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Wie zijn wij?

Stichting Human Concern – Centrum voor Eetstoornissen

Stichting Human Concern (HC) is een specialistische GGZ-instelling die een hoog specialistische behandeling van eetstoornissen als Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Eetbuistoornis (ofwel BED) en de eetstoornis Andere gespecificeerde Voedings- of Eetstoornis (alles wat hier tussen in valt) koppelt aan een grote mate van persoonlijke betrokkenheid en gastvrijheid. De cliënt staat bij Human Concern centraal, waardoor hij of zij zich gehoord, begrepen en welkom voelt. De belangrijkste uitgangspunten zijn: oprechtheid, integriteit en respect.

Human Concern is een organisatie die werkt met Ervaringsprofessionals®.
Ervaringsprofessionals® combineren de inzet van vakkennis, op basis van een reguliere GGZ-opleiding, met de inzet van ervaringskennis. Dit doen zij op methodische, professionele en doelgerichte wijze tijdens de behandeling en bieden zo het beste uit twee werelden. Omdat Human Concern gespecialiseerd is in de behandeling van eetstoornissen werken wij specifiek en voornamelijk met GGZ professionals die hersteld zijn van een eetstoornis. Maar daarnaast ook, echter in mindere mate, met professionals die geen eetstoornis hebben gehad, maar wel vergelijkbare moeilijke levenservaringen hebben doorgewerkt die zij kunnen inzetten ten behoeve van cliënten.

Het werken met Ervaringsprofessionaliteit® is een uniek gegeven. Human Concern is dan ook de eerste en enige organisatie in Nederland die al meer dan 15 jaar vorm geeft en vakkundig gebruik maakt van deze krachtige en succesvolle combinatie. De stichting biedt een interne opleiding waar zij haar behandelteam en andere professionals traint op het adequaat inzetten van ervaringsdeskundigheid en de specifieke visie waarin Human Concern zich onderscheidt.

Geen symptoombestrijding
Human Concern streeft naar verbetering van de behandeling van eetstoornissen en de beeldvorming van eetstoornissen binnen de GGZ en samenleving. Dé boodschap is, herstellen van een eetstoornis is mogelijk mét de juiste aanpak. Toonaangevend en vernieuwend zijn sleutelwoorden als: gewicht is niet de primaire focus, geen symptoombestrijding, eigen motivatie van cliënten, geen straffen en belonen en behandeling op maat. Deze specifieke visie is ontstaan vanuit de eetstoornis zelf!

Human Concern besteedt aandacht aan álle vormen van eetstoornissen en álle mensen die eraan lijden. Van anorexia tot boulimia en alles wat er tussen in zit. Van dik naar dun, van veel eten tot weinig eten. Vrouwen maar ook mannen. Mensen die het net hebben maar ook mensen die er hun hele leven al mee kampen.

Human Concern biedt medewerkers een inspirerende werkomgeving waarin ontplooiing gestimuleerd wordt. Een goede reputatie op het gebied van dienstverlening kan alleen in stand blijven dankzij de juiste inzet en betrokkenheid van haar medewerkers.

Jaarlijks bezoeken meer dan 330.000 mensen de website van Human Concern en worden meer dan 800 cliënten behandeld binnen onze 5 regionale locaties en locatie in Portugal. Met dit gegeven is Human Concern de grootste gespecialiseerde instelling voor de behandeling van eetstoornissen en… met goede resultaten.

Human Concern biedt het volgende:

  • individuele ambulante behandeling voor jongvolwassenen en volwassenen;
  • een klinische boost-behandeling in Portugal (Be-LeeF!) als onderdeel van het ambulante traject;
  • begeleiding van ouders en partners en andere betrokkenen;
  • online face2face therapie (met behulp van Skype);
  • E-health;
  • lotgenoten contact en begeleiding op het forum ikookvanmij.nl;
  • opleiding, training, bij/nascholing, supervisie en intervisie;
  • deskundigheidsbevordering, voorlichting en preventie (in samenwerking met Buro PUUR);
  • innovatie en onderzoek.

Lees meer over ons behandelaanbod.

Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Nijmegen

  Sint Annastraat 125-127
  6524EM Nijmegen
T 024 – 203 4042
F ntb
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Tilburg

  Berglandweg 32
  5022JB Tilburg
T 013-205 3005
F 084-8362759
E info@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl