Facebookpagina Human Concern Twitteraccount Human Concern Youtubekanaal Human Concern Instagramaccount Human Concern Google Plus Human Concern LinkedIn Human Concern
Scroll naar boven

Ik kook voor mij

Ik kook voor mij

Human Concern ontwikkelt kookfilms voor meer eetplezier

Reis van de zintuigen geeft andere eetbeleving



Eet smakelijk! is een uitdrukking die mensen met een eetstoornis niet snel in de mond nemen. En toch klinkt deze kreet geregeld aan tafel tijdens de klinische boost-behandeling Be-LeeF! in Portugal van Human Concern. Koks Vere en Judie nemen cliënten tijdens hun verblijf in Portugal mee op ‘een reis van de zintuigen’, waardoor “ze hapje voor hapje leren genieten van het eten én het leven”, zoals oud-deelnemer Jos zegt. Vanwege de grote vraag onder cliënten heeft Human Concern kookfilmpjes gemaakt van Vere en Judie. Ook als je geen eetstoornis hebt, zijn hun recepten niet te versmaden!

Achter een eetstoornis gaan altijd andere problemen en gevoeligheden schuil. De behandeling van Human Concern richt zich dan ook op het inzicht krijgen in de achter liggende oorzaken, zodat cliënten deze kunnen aanpakken en de weg naar duurzaam herstel open ligt. In de unieke visie van Human Concern is het echter net zo belangrijk dat cliënten weer een gezonde relatie met eten opbouwen. Vere en Judie werken hieraan met hun warme persoonlijkheden en oprechte interesse als vanzelf mee. Oprichter en directeur van Human Concern Carmen Netten: “In hun gastvrije keuken kun je kijken, meehelpen, proeven, ideeën opdoen én delen, wat zorgt voor een prille nieuwsgierigheid naar producten en koken. De eetbeleving van cliënten verandert en als grote bonus merken ze dat eten ook gezellig kan zijn. De eerste dag en de laatste dag zijn qua sfeer aan tafel totaal verschillend.”

Chefkok Vere maakt de lekkerste gerechten in Portugal

Oud-deelnemer aan Be-LeeF! Jos beaamt dit: “De gerechten van Vere en Judie zijn gemaakt met passie voor eten en liefde voor anderen. In Portugal leerde ik dat eten niet puur brandstof is of enkel om calorieën draait. Eten is mogen genieten.” Ook voor oud-deelnemer Yvonne hebben keuken- en kookplezier een groot verschil gemaakt: “De keuken was voor mij hoe gek het ook klinkt een fijne plek om te zijn. Samen met Judie bakte ik er brood en koekjes voor de rest van de week en heb ik ervaren hoe gezellig samen eten kan zijn. Sinds Be-LeeF! heb ik een normaler eetpatroon en durf ik weer te eten in het gezelschap van vrienden en familie.”

Bekijk de kookfilosofie van kok Vere:



Bekijk de filmpjes hieronder (deze worden continu aangevuld) of op ons Youtube-kanaal!

Koken met Vere en Judie: Gehaktbrood
Koken met Vere en Judie: Varkensvlees met Appels
Koken met Vere en Judie: Rundvlees stoofpot
Koken met Vere en Judie: Kip piri piri
Koken met Vere en Judie: Gebakken heek met spinazie en bonenpuree
Koken met Vere en Judie: Aardappel Linzentaart
Koken met Vere en Judie: Champignon Stroganoff
Koken met Vere en Judie: Pompoensoep met knoflookbrood
Koken met Vere en Judie: Kronings Kip salade
Koken met Vere en Judie: Couscous Salade
Voorproefje Food Filosophy
Koken met Vere en Judie: Pesto Pasta
Koken met Vere en Judie: Zweedse gehaktballen
Koken met Vere en Judie: Vega Gehaktbrood
Koken met Vere en Judie: Kaaskroketten
Koken met Vere en Judie: Champignon Spinazie Quiche
Koken met Vere en Judie: Couscous salade met kip
Koken met Vere en Judie: Ananas Banaan Smoothie
Koken met Vere en Judie:Vega Kikkererwten Falafelburger
Koken met Vere en Judie: Zalm met tomatensaus en kappertjes
Koken met Vere en Judie: Goulash met varkensvlees
Koken met Vere en Judie: Viskoekjes
Koken met Vere en Judie: Meloen Munt Smoothie
Koken met Vere en Judie: Salade van zwarte bonen, mango en avocado
Koken met Vere en Judie: Portugese boekweit salade met chorizo en tuinerwtjes
Koken met Vere en Judie: Bananabread
Koken met Vere & Judie - Behind the Scenes
Koken met Vere & Judie - Mediterraanse visstoofpot met groenten
Koken met Vere & Judie - Frittata (aardappelomelet)
Koken met Vere en Judie: Varkensvlees met Appels
Koken met Vere en Judie: Gehaktbrood
Koken met Vere en Judie: Pompoen en geitenkaastaart
Koken met Vere en Judie: Kip Piri Piri
Koken met Vere en Judie: Vegetarische chili (Chili Sin Carne)
Koken met Vere en Judie: Zalm en Asperge Risotto
Koken met Vere en Judie: Rundvlees Stoofpot

Deel deze pagina

Contactgegevens & Vestigingen

Human Concern

T 020 - 610 6224
F 084 - 836 27 59
E info@humanconcern.nl

Amsterdam

  Baden Powellweg 305 M
  1069 LH Amsterdam
T 020 – 610 6224
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Bilthoven

  Rembrandtlaan 22-a
  3723 BJ Bilthoven
T 030 - 711 6125
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Zwolle

  Emmawijk 7
  8011 CM Zwolle
T 038 – 711 4018
F 038 – 711 4019
E officezwolle@humanconcern.nl

Den Haag

  Emmapark 3
  2595 ES Den Haag
T 070 – 450 0494
F 084 - 836 2759
E info@humanconcern.nl

Groningen

  ntb ntb
  ntb ntb
T ntb
F ntb
E info@humanconcern.nl