Hulpverleners

lieveheersbeestje

 

Human Concern werkt nauw samen met Buro PUUR. De missie van Buro PUUR is: kinderen in nood zichtbaar maken.

Als professional kunt u deelnemen aan training deskundigheidsbevordering eetstoornissen. Deze ééndaagse training vindt plaats op diverse data door het hele land. U kunt deze training ook in verkorte versie bij u op locatie laten plaatsvinden.

De trainers van Buro PUUR bieden u een inspirerende dag om eetstoornissen eerder te leren herkennen én er goed mee om te gaan op het moment dat er vermoedens zijn. Met behulp van hun persoonlijke verhalen, de uitgebreide werkmap, het stappenplan en de bijbehorende formulieren gaat u aan de slag om te leren ‘kinderen in nood zichtbaar te maken’.

Deskundigheidsbevordering voor artsen

Huisartsen, kinderartsen, jeugdartsen, tandartsen, MDL-artsen en andere geïnteresseerde artsen kunnen bij Buro PUUR terecht voor nacholing én het laten verzorgen van modules tijdens de artsenopleiding.

Deskundigheidsbevordering voor voedingsdeskundigen

Ook voor voedingsdeskundigen is het herkennen van de eetstoornis niet altijd eenvoudig. Speciaal voor hen heeft Buro PUUR een deskundigheidsbevordering voor voedingsdeskundigen ontwikkeld.

Deskundigheidsbevordering voor sportdeskundigen

Bij sport draait het toch vooral om prestaties. Bij té veel prestatiedruk heeft met name een bepaald type mens een grotere kans om een eetstoornis te krijgen. Negatieve gedachten en gevoelens gaan de boventoon voeren en een stoornis ligt op de loer. Een eetstoornis gaat vrijwel altijd gepaard met liegen en bedriegen. De persoon met de (beginnende) eetstoornis wil ten koste van alles voorkomen dat iemand erachter komt dat hij/zij met eten rommelt.

Juist voor sportdeskundigen is het van groot belang vroegtijdig de eetstoornis te signaleren. Sporters met een eetstoornis zijn 90% van de dag met eten/niet eten bezig in hun hoofd. Hoeveel mooier zou het zijn als ze de energie die ze daar in stoppen zouden kunnen gebruiken om hun sportprestaties te verhogen?

Zie voor een overzicht van alle trainingen van Buro Puur de website.

Twitter: nlhumanconcern

Laatste Comments